به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی شب گذشته در گردهمایی اساتید و طلاب مرکز تخصصی ائمه اطهار(ع) ،با اشاره به روایتی گفت: امام صادق(ع) فرمودند، «افضل اعمال، ایمانی است که در آن توحید وجود دارد ، ایمان تماماً عمل است؛ ایمان غیر از عمل نیست ».
وی افزود: حضرت در ادامه، چهار عنوان برای ایمان ذکر فرمودند که شامل حالات، درجات، طبقات و منازل است؛ نکته ای که در اینجا مطرح است آن است که مبحث اعتقادات، اهمیت بسیار زیادی در دین ما دارد؛ مباحث کلامی مباحث ریشهای و اساسی است که باید در حوزه به شکل جدی دنبال شود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: به عنوان مثال، در همین یک روایت بسیار زیبا، مصادیق بسیاری از مباحث کلامی مطرح است ولی متاسفانه هنوز بحثی در این مساله انجام نشده است و موضوع ایمان در این زمینه به این عمق بررسی نشده است.
وی اظهارکرد: باید در حوزه علمیه مباحث کلامی به خوبی بحث شود و فضایی ایجاد شود که طلاب اهتمام ویژه ای به این مباحث داشته باشند زیرا زیربنای حوزه ما با مباحث کلامی و اعتقادی گره خورده است.
وی گفت: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) پیش از ایجاد گروه های کلامی، تلاش گسترده ای در زمینه پاسخ به شبهات اعتقادی داشت و در زمینه رسالتی که بر دوش همه حوزویان داشته است فعالیت خود را دنبال کرد و پس از توسعه این مرکز، گروه های کلامی در این مرکز ایجاد شد.
استاد حوزه بیان کرد: روایات ما به حدی قدرت و عمق دارد که اگر سالهای سال روی این مباحث بحث و تعیمق شود، دارد باید اقرار کنیم که خیلی فاصله داریم؛ امروز باید با درک ضرورت های روز، طلاب را نسبت به تلاش بیشتر در زمینه مباحث کلامی تشویق و ترغیب کنیم.
وی گفت: از جمله رسالت های مهم طلاب فعالیت در زمینه هایی است که بصیرت دینی و اجتماعی و فرهنگی و مذهبی مردم را ارتقا می دهد؛ فعالیت ها باید در مسیری باشد که به روشن سازی مسیر اجتماعی مردم کمک کند.
عضو جامعه مدرسین اظهارکرد: نکته دیگر آن است که جریانهایی که امروزه وجود دارد، نیاز حوزه را به فعالیتهای جدید ضروری تر کرده است؛ هم اکنون مراکز تخصصی در این زمینه ایجاد شده است که بتواند در مقابل جریاناتی علیه تشیع ایجاد شده است مقاومت کند.
حوزه دشمن اصلی جریان های تکفیری
وی گفت: امروزه جریانات تکفیری جریانی مخالف و سهمگین علیه جریان اسلام اصیل هستند که قطع نظر از اینکه موجب قتل عام مومنین و مسلمین شده اند جریانی ادامه دار نیز هستند و یک سیل عظیمی را ایجاد کرده است که حوزه های علمیه را به عنوان یکی از دشمنان اصلی خود مفروض می کند.
رئیس مرکز تخصصی فقهی ائمه اطهار(ع) خاطرنشان کرد: موسساتی چون مرکز فقهی در این زمینه وظیفه تربیت نیروهای متخصص را در حوزه تربیت کرده و فضلا و طلاب را در مقابل این جریانات سهمگین مجهز و بیمه کنند.
آیت الله فاضل لنکرانی بیان کرد: خوشبختانه در زمینه تربیت نیروهای متخصص در بدنه حوزه، مجموعه مرکز تخصصی ائمه اطهار(ع) پیشتاز بوده است و در حوزه مباحث مرتبط با سلفیگری به شکل عمیقی فعالیت کرده است؛ تولیدات و منشورات مختلفی در این زمینه تولید شده است؛ این مساله نشان دهنده حقیقت حوزه های علمیه شیعه است که همیشه باید به روز باشد و با بالندگی هرچه تمام تر روند های معاصر را در عرصه های فرهنگی و سیاسی و مذهبی دنبال کند و در مقابل آنها مقاومت کند.
وی گفت: به همین دلیل باید پژوهش هایی که در حوزه انجام می شود باید هر روز عمیق تر از گذشته باشد و پژوهش ها باید در عرصه های مختلف گسترش یابد؛ باید بدانیم که هیچ تضمینی وجود ندارد که در آینده از این نوع جریان انحرافی بدتر به وجود نیاید.
اسلام با انحراف های بیشتری مواجهه خواهد شد
این استاد حوزه بیان کرد: بنابراین دین اسلام،در آینده هم با انحرافهای بیشتری در توده جهان اسلام مواجه خواهد بود ؛ همه می دانند که داعش محصول یک حرکت خودجوش چند وهابی نبوده است، بلکه محصول کار مستمر بخشهای پژوهشی مراکز امنیتی دنیاست.
وی گفت: همان مراکز امنیتی و سیاسی در کشورهای غربی، امروز نیز در حال برنامه ریزی های جدید خود بر علیه فرهنگ اسلام و تشیع هستند و این مساله باید زمینه ای برای توسعه تلاش های مطالعاتی و تبلیغی ما در حوزه شود تا در مقابل توطئه های آنها منفعلانه عمل نکنیم.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اظهارکرد: توقع ما از حوزه پیش روی بسیار بیشتر از آن چیزی است که امروز در این عرصه دیده می شود؛ امروزه بزرگانی چون آیت الله طبسی طلابی را در رشته های تخصصی مرتبط با امامت پرورش می دهند که اگر در آینده بزرگانی چون علامه امینی ها را در حوزه شاهد باشیم نباید تعجب کنیم، زیرا پایه این کار به خوبی در حوزه حوزه ایجاد شده است، ولی این روند باید به شکل شتابنده دنبال شود.
آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به ایجاد حلقه های علمی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خاطرنشان کرد: این حلقات امروز به عنوان هیئات و هسته های اصلی مجموعه مرکز فقهی فعالیت می کنند که خروجی های بسیار مناسبی در این زمینه داشته اند.
امروز دنیا نیاز خود را از بدنه حوزه مطالبه می کند
وی گفت: فعالان مراکز تخصصی باید بدانند که همه ما وظیفه داریم که در زمینه تقویت مکتب شیعه تلاش کنیم و به همین دلیل ماموریت داریم که حلاوت و شیرینی اسلام ناب محمدی(ع) را به تشنگان امروز جهان بچشانیم؛ امروز دنیا این همه نیاز خود را از بدنه حوزه های علمیه مطالبه می کند؛ اگر حوزه به این مطالبه پاسخ ندهد آن زمان است که این نیازها از سوی کسانی به آنها داده می شود که همچون تکفیری ها آنها را گمراه می کنند.
اداره مرکز شیعه شناسی توسط یهودیان
وی اظهارکرد: امروز مراکز دانشگاهی و کرسی های شیعه شناسی در بعضی از نقاط آمریکا وجود دارد که آنها توسط یهودیان اداره می شود؛ طلاب نباید به صرف دروسی که در حوزه و مدارس علمیه می گذرانند بسنده کننده، زیرا باید با درک این نیازها به حدی تلاش کنند که فضا را از دشمنان اسلام در هر زمینه ای بگیرند.
وی گفت: هیچ زمانی مثل زمان ما اسلام نیازمند دفاع نبوده است؛ در این زمانی که اسلام به دفاع افراد و عالمان و بزرگان حوزه نیازمند است، باید تلاش کنیم که با بیش از حد توان خود در این مسیر کار کنیم؛ طلاب جوان نباید به دنبال مدرک باشند زیرا این مدرک گرایی بزرگترین ظلم به شخص است.
نظر شما